Skriv ut

Namn:     Garrmia Lotta Lavendel

Kön:        Tik

Född:      2020-09-03 23.20

RegNr:    SE55820/2020

Vikt:        2kg

 

Lottas pappa är Volga Sharm Brandy/Benji och hennes mamma är Azura Tyras Akvamarinas/Lilo.

Lotta fick sitt namn av en nära släkting som när hon fyllde jämna år - samtidigt som valparnas registreringshandlingar skulle lämnas in - fick i present att namnge valpen vi själva skulle behålla. Då kenneln (återigen) hade en L- kull, så skulle valpens namn börja på L och även ”efternamnet”, då valptikens namn är Lilo. Efter att släktingen konsulterat sina allra närmaste beslöts att valpen skulle få släktingens eget förnamn Lotta och som andra namn Lavendel. En tid efter namngivningen kom ett paket med en rosa tröja med texten Lotta och en påse med mycket små hundben. Tack för det kära släkting! Tröjan var alltför stor men hon kommer att växa i den.

De först veckorna i sitt liv var hon mycket lik sin bror Laban (nu kallad Love) men blev senare mest lik sin bror Loke (nu kallad Garm), fast ljusare. Spännande att se vilken färg hon kommer att få som vuxen.

9 veckor: Lotta är en självständig, orädd och mycket aktiv personlighet. Vi är alla glada över att hon sover så mycket som hon gör, för när hon inte sover ... då är det full fart.

4 månader: Lotta har börjat sin valpkurs och är mycket intresserad av att lära sig utföra sina uppgifter. Det verkar som att hon kommer att få sin fars vackra röda färg. Hon är fortfarande väldigt livlig och leker ofta med alla i flocken, om de låter henne.

5 månader: Lotta har vuxit väldigt mycket de sista två veckorna. Hon väger nu två kilo och är högre än både Strättöbäckens Fantik/Mojje och Klara i mankhöjd. Hon har välkomnats in i flocken med öppna tassar, och får nu leka med alla hundar i hemmet.