Namn:     Ztein Algot Iz Imperii Championov

Kön:        Hane

Född:      2021-05-10

RegNr:    SE59617/2021

Vikt:        ~3 kg

 

 

Om Ztein-Algot

Algot har en utställningsmässigt bra stamtavla - och ett trevligt och livligt temperament- och inte närmare släkt med våra andra hundar.
 Algot är från en liten kennel i  Belarus, han har en utställningsmässigt bra stamtavla och är inte släkt med våra andra hundar. 
Algot är en livlig och framåt kille, han älskar att busa och leka. Hans favorit kompis är Lotta, tillsammans busar de och river ner huset. Algot precis som de andra av våra hundar är väldigt kelen, han älskar att kramas och gosa.  Förutom ovanstånde intresse så är han väldigt glad i att sno mat,  gärna dirket ur munnen på andra, mums. 
 

 

 

 

Surkatten är en mycket sur gammal katt. Hon tolererar dock hundarna så länge de inte jagar henne för mycket. Fast ibland kan hon till och med tycka att det är roligt att bli jagad.
Hon har varit en utekatt och en ypperlig gnagarjägare större delen av sitt liv, men nu för tiden tillbringar hon mycket mer tid inomhus. 
Vår hund Garrmia Klara-Millja Mimosa försöker ofta pussa henne på nosen, men DET tolererar hon INTE.
 

 

L-kullen föddes 2015-07-26. Vi fick 2 valpar varav 1 var en hane

Kullens föräldrar är Strättöbäckens Fantik/Mojje och Milaya

Milaya var vår fina tik som älskade att mysa och vara nära sin familj. Att åka i cykelkorgen var Milayas favorit aktivitet. Vi brukade åka långa rundor och där satt hon i sin korg och njöt. En dag planerade vi att denna fantastiskt charmiga tjej skulle självklart ha en kull, vi försökte para henne men det blev inga valpar, vi trode hon var steril, men de gjorde oss inget för vi bara njöt av hennes underbara närvaro. En dag så löpte Milaya, vår andra russkiytoy hane Mojje smet in till henne och tjuvparade sig och då hände det, Milaya blev dräktig. Vi väntade ivrigt på valparna, dagen var äntligen kommen, första valpen var påväg, men valpen fastnade, den kom inte ut. Så vi rusade till djursjukhuset i Hässleholm, de fick ut valpen, den dog. Veterinären skickade hem oss nästan direkt och sa de var ingen fara vi behövde bara dra lite mer när nästa valp kommer så löser det sig. Vi tog med oss hem milaya igen för att hon skulle i lung och ro få föda resten av kullen. Den andra valpen kom en stund efter vi kommit hem, vi kämpande men fick inte ut den, vi gav oss iväg till Hässleholm igen där de konstaterades att Milaya var för trång, även den valpen dog. Milaya fick opereras, där upptäckte de att hon hade en tumör på livmodern, de tog bort hela livmodern och av de tre valpar som fanns kvar i Milaya överlevde två. Veterinären sydde ihop henne och skickade hem henne samma kväll, jag var orolig men man litar ju dumt nog helhjärtat på Veterinärernas kompetens.

Milaya mådde inte bra, de två valparna fick extra mat på flaska. Vi ringde Hässleholms djursjukhus igen och berättade att milaya hade trillat omkull när hon skulle kissa, hon var så svag att hon inte kunde hålla uppe sin kropp. Djursjukhuset svarade att det var ingen fara, hon behövde bara vila, men  om vi ville kunde de boka in ett möte dagen efter vilket vi valde att göra. Men Milaya hann aldrig komma dit. På natten sjönk hennes temperatur rejält, vi kastade oss in i bilen och körde till akuten i Lund som hade nattöppet, men hon dog på vägen. Hennes sista andetag tog hon i famnen av en familjemedlem insvept i hennes favorit filt. Milaya dog av akut k-vitamin brist. Än i dag finns det skuldkänslor  kring Milayas död, mycket "tänk om" samt en stor frustation kring Hässleholms djursjukhus agerande. 

En av de valparna som överlevde var tiken klara (Gullan) vi valde att behålla henne, hon påminner så mycket om sin mamma men rädslan efter Milayas död och klaras lilla storlek har gjort att vi valt att inte avla på henne. 

 

 SE46012/2015 Garrmia Klara-Millja Mimosa (Klara/Gullan) Färg: Black & Tan

 

SE46011/2015 Garrmia Karl-Johan Melon

L-kullen föddes 2021-03-27.  Fyra valpar, en hane och tre tikar.

Kullens föräldrar är Volga Sharm Brendi/Benji och Azura Tyras Akvamarinas/Lilo

Här kan du se en graf över valparnas viktutveckling:

SE27322/2021 Garrmia Magnus Ledfyr (Hane) Färg: Röd

 

SE27325/2021 Garrmia Molly Larmkontroll (Hona) Färg: Röd

 

SE27324/2021 Garrmia Mathilda Lathund (Hona) Färg: Röd

 

SE27323/2021 Garrmia My Lustigkurre (Hona) Färg: Röd

 

 


L-kullen föddes 2020-09-03. Vi fick 4 valpar varav 3 utav dem var hanar.

Kullens föräldrar är Volga Sharm Brendi/Benji och Azura Tyras Akvamarinas/Lilo

 

Här kan du se en graf över valparnas viktutveckling

SE55820/2020 Garrmia Lotta Lavendel (Tik) Färg: Röd

SE55821/2020 Garrmia Lasse Ljung (Hane) Färg: Röd

SE55818/2020 Garrmia Loke Loka (Hane) Färg: Röd

SE55819/2020 Garrmia Laban Lejongap (Hane) Färg: Röd