Kategorier
misc

English Toy Terrier

English Toy Terrier och Russkiy Toy är två små hundraser som ofta förväxlas på grund av deras liknande utseende. Men det finns faktiskt några skillnader mellan de två raserna.

English Toy Terrier, även känd som Black and Tan Toy Terrier, är en gammal brittisk hundras som härstammar från den större Manchester Terriern. Rasen är känd för sin eleganta kroppsbyggnad, ljusa ögon och glänsande, svarta och bruna päls. English Toy Terrier är en intelligent och lekfull hund som är utmärkt som sällskapshund.

Russkiy Toy, å andra sidan, är en rysk hundras som också kallas för Russian Toy Terrier. Rasen har två varianter – långhårig och korthårig – och har en mjuk och silkeslen päls. Russkiy Toy är en liten, men mycket aktiv hund som älskar att leka och springa runt. Rasen är också känd för sin lojalitet och kärlek till sin familj.

En av de största skillnaderna mellan de två raserna är deras ursprung. English Toy Terrier härstammar från Storbritannien, medan Russkiy Toy härstammar från Ryssland. En annan skillnad är att English Toy Terrier är en äldre ras, medan Russkiy Toy är en relativt ny ras som inte erkändes som en egen ras av den internationella kennelklubben förrän på 2000-talet.

En annan skillnad mellan de två raserna är deras storlek. English Toy Terrier är något större än Russkiy Toy, med en vikt på mellan 2-4 kg och en höjd på 25-30 cm. Russkiy Toy, å andra sidan, väger mellan 1-3 kg och når en höjd på 20-28 cm.

Trots dessa skillnader har båda raserna mycket gemensamt. De är båda små hundraser som är utmärkta som sällskapshundar och är mycket älskade av sina ägare. Oavsett vilken ras du väljer, kommer du att ha en lekfull och lojal följeslagare som ger dig mycket kärlek och glädje.

Läs mer om Russkiy toy här