Kategorier
Våra hundar

Garrmia Lotta Lavendel (Lotta)

Namn:Garrmia Lotta Lavendel
Kön:Tik
Född:2020-09-03 23.20
RegNr:SE55820/2020
Vikt 2,7 kg vid två års ålder
Patellastatus: 0/ua på båda knälederna
Ögon:Har vitreusprolapas på vänster
öga -en liten del av glaskroppsmassan har
förflyttats framåt och kan påvisas framför
linsen, men detta påverkar inte hennes syn.

Om Lotta

Lottas pappa är Volga Sharm Brandy/Benji och hennes mamma är Azura Tyras Akvamarinas/Lilo.

Lotta är en mycket energisk, livlig, snäll och charmig tik. Hon är mycket lättlärd och älskar att utöva agility och rallylydnad.

Vill ni veta mer om Lottas liv så följ oss på Instagram ”kennelgarrmia”, där finns även flera av hennes helsyskon representerade som ”goliatochlove” -hennes bor är den korthårige kallad Love och Loke nu kallad Garm, samt hennes helsyskon Mathilda och Gösta

Lotta fick sitt namn av en nära släkting som när hon fyllde jämna år – samtidigt som valparnas registreringshandlingar skulle lämnas in – fick i present att namnge valpen vi själva skulle behålla. Då kenneln (återigen) hade en L- kull, så skulle valpens namn börja på L och även ”efternamnet”, då valptikens namn är Lilo. Efter att släktingen konsulterat sina allra närmaste beslöts att valpen skulle få släktingens eget förnamn Lotta och som andra namn Lavendel. En tid efter namngivningen kom ett paket med en rosa tröja med texten Lotta och en påse med mycket små hundben. Tack för det kära släkting!

Lotta i snön

9 veckor: Lotta är en självständig, orädd och mycket aktiv personlighet. Vi är alla glada över att hon sover så mycket som hon gör, för när hon inte sover … då är det full fart.

4 månader: Lotta har börjat sin valpkurs och är mycket intresserad av att lära sig utföra sina uppgifter. Det verkar som att hon kommer att få sin fars vackra röda färg. Hon är fortfarande väldigt livlig och leker ofta med alla i flocken, om de låter henne.

5 månader: Lotta har vuxit väldigt mycket de sista två veckorna. Hon väger nu två kilo och är högre än både Strättöbäckens Fantik/Mojje och Klara i mankhöjd. Hon har välkomnats in i flocken med öppna tassar, och får nu leka med alla hundar i hemmet.

1 år: Lotta älskar agility och har gått en kurser. Nästan lika entusiastisk är hon över rallylydnad och vi har gått ett par kurser. Hon är mycket energisk och lättlärd. Hon har även gått en spårkurs … som hon naturligtvis vara lika entusiastisk över. Hon slutade växa runt halvåret och blev inte alls så stor som vi befarade, utan håller sig inom standardes mått och vikt. Öronen är ett kapitel för sig, ibland står båda, ibland ett av dem och ibland är de tippade. Hon har även tångbett och det är retfullt för det hade räckt med att överkäken växte någon millimeter så hade hon haft korrekt bett. Lotta har mycket lätt att röra sig och lägger inte så mycket energi på varken rörelse framå eller uppåt. Hon rör sig lite brett baktill och har fått mammas rörliga höft som kan roteras så att hon kan komma igenom smala springor -samt Pappas spänstiga kropp så hon kan komma upp och över …. ex. staket och murar.

2 år: Lotta älskar fortfarande både rallylydnad och agility och spåra. Spåra får hon göra på egen hand men hon tränar rallylydnad och agility både hemma och på SBK. Hon har blivit mycket duktig och helt klart ä skulle hon kunna tävla …. fast matte är för lat!

Trotts att hon är mycket aktiv och energisk är Lotta lätt att ha med sig överallt. Hon är orädd för och nyfiken på vad som händer runt henne och tycker om att åka tåg och gå med i den stora staden … och camping. Lotta har lätt för att slappna av och är hon sömning så somnar hon även om det är ”mitt i smeten”. Hon var på besök hos veterinären för patella- och ögonkontroll och fick berömm för att hon var så lätthanterlig – detta trotts att hon är en coronahund och har alltför lite erfarenhet av att främmande människor hanterar henne. Vi är mycket stolta över hennes mentala stabilitet.

Lotta är ingen storätare och hon tycker der räcker att äta ordentligt varannan dag.

Lotta parades med Algot och fick tre hanvalpar 2023/04/05, varav vi behöll Otto eller Totto som han kallas nu. Valparna fick mycket olika utseende och personlighet, antagligen beroende på att föräldrarna kommer från helt olika linjer. En av hanrna blev för stor för standarden men mycket orädd och framåt, en av de andra blev lite mer försiktig men otroligt söt. Den vi behöll var den som var mittemellan sina bröder mentalt.

3 år

Lotta är fortfarande en mycket aktiv hund. Hennes favoritlek just nu är att apportera leksaker, helst sådana som pipper högt när hon tuggar på dem. Hon är mycke muskulös och kan hoppa både högt och långt utan någon större ansträngning.

Efter att ha fött upp en kull valpar har hon blivit betydligt mer matglad.

Lotta som valp